<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4998556996160317880\x26blogName\x3d%E1%94%95+h+i+n+e+%E2%96%B2+g+a+i+n+%E2%98%BC+\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pandaeyess98.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pandaeyess98.blogspot.com/\x26vt\x3d-8999963696773330458', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Le` Amoureuse;
World
Speaks
Sehari tak online memang parah
Tuesday, 7 February 2012 ◆ 2:37 am

Assalamualaikum :)

Awakk :D Hihi. K tajuk itu adalah kenyataan . Semalam Maulidur Rasul riteee ? Siape pergi perarakan , sila angkat tangan macam saye . Soley soley ~ K abaikan -___-
Tadi yunn tengok kat fb , ramai orang post berkaitan Maulidur Rasul . Post hadith lah , biodata Rasulullah lah , peristiwa sahabat lah and macam macam bagai benda yg baik lah . Tapi lah ( k habis "lah"), bila dah masuk harini , takde pulak orang post semua tu . Kan bagus kalau kita teruskan sahaja post benda-2 yang baik , yg mendatangkan pahala dan kebaikan kepada kita dan orang lain jugak . So , ayuhlah kita beristiqamah dalam melakukan amal kebaikan ^^ *cewah*


عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللهُ عَنْهَا قَالَتْ : سُئِلَ النَّبِيُّ صلم أَيُّ الأَعْمَالِ أَحَبُّ إِلىَ اللهِ قَالَ أَدْوَمُهَا وَإِنْ قَلَّ وَقَالَ اكْلَفُوْا مِنَ الأَعْمَالِ مَا تُطِيْقُوْنَ.
 (رواه البخارى) 

Yang bermaksud ” Dari Aisyah r.a. berkata : Nabi pernah ditanya :”Manakah amal yang paling dicintai Allah? Beliau bersabda :”Yang dilakukan secara terus menerus meskipun sedikit”. Beliau bersabda lagi :”Dan lakukanlah amal-amal itu, sekadar kalian sanggup melakukannya.” (HR. Bukhari)


Cuba bayangkan , kita baik dengan seseorang itu sehari je , lepas tu , tinggalkan dia . Tak ke sodih orang tu ? Meleh leleh air mato eh . Sampai ponoh selemo a.k.a selsema kat hidung . Haha kjoke . Haa , macamtu lah perasaan Nabi kita bila kita bercakap mengenai baginda dalam certain-2 masa je . Hanya sekadar selawat pun sudah membuktikan kita sentiasa mengingati baginda :)

Till here , assalamualaikum .
Thanks for reading ! Awak memang baik . uweks :p